SC Veendam

Het doekt is gevallen... Een leeg gevoel blijft achter...

Een roemrijke club uit het kille noord oost Groningen is niet meer... Het was een hel voor elke tegenstander om hier naartoe te komen. Wij genoten ervan!

Bijna 20 mooie jaren heb ik aan de Langeleegte meegemaakt. In voor en tegenspoed staand in de vrieskou op de noord-tribune. Op het brommertje naar Veendam op de boys te zien spelen. Een seizoenskaart had je voor 30 gulden!!
De bekerwedstrijd tegen Jong Ajax waar we met 2-1 van wonnen, om maar eens wat te noemen, leverde spektakel op... Volgens mij scoorde die lange rooie Bert Stokkingreef de winnende! Wat een feest!!

In 2008 was ik op vakantie naar Curaçao, speelde Angelo Cijntje een interland tegen Venezuela. Er werd een perskaart door Angelo geregeld en heb langs de lijn gezeten! Ik heb een interland van DE cult-speler van SC Veendam gezien!!!
Angelo Cijntje in actie met het Nationale team van de Antillen tegen Venezuela
De laatste jaren heb ik de eer gehad om de huisfotograaf te zijn van deze warme club. Langs weer en wind langs de lijn zitten om onze jongens aan het werk te zien en er beelden van te maken. Veel mensen heb ik leren kennen. Elke vrijdag om de week naar de Langeleegte. Het was een ritueel wat elke keer terug kwam. Her en der een praatje maken of even ouwehoeren. Het kon aan de Langeleegte. En kwam de regen met bakken uit de lucht, voorzag Jan Wijnsema mij zo weer van een paraplu! Helden werken en spelen er bij SC Veendam.

Dat we dit moeten gaan missen... het besef is er nog niet, maar de realiteit is er wel....

Veendam BEDANKT!!

Voor de allerlaatste keer komen mijn helden de spelerstunnel uit om het heilige gras van de Langeleegte te betreden  Tom Overtoom is de allerlaatste doelpuntenmaker van SC Veendam  Tom Overtoom is de allerlaatste Man Of The Match van SC Veendam. Vele helden zijn hem voor gegaan!