Profiel

Emiel Ketelaar heet u welkom op FrozenImage.nl. Emiel is sinds zijn geboorte, tijdens de strenge winter van 1979, woonachtig in het Groningse Stadskanaal. Door de jaren heen heeft Emiel zich ontwikkeld tot een allround fotograaf met een specialisatie richting de sportfotografie. Hij is in 2007 een half jaar de clubfotograaf geweest van BV Veendam. In dit half jaar heeft hij veel ervaring op gedaan binnen en buiten het veld. Tijdens het fotograferen van deze wedstrijden is hij in contact gekomen met andere sportfotografen waar hij veel van heeft geleerd door zijn ogen en oren de kost te geven.

Zijn kwaliteit bleef niet onopgemerkt. Het duurde dan ook niet lang voordat hij gevraagd werd om andere sporten te fotograferen indien er iemand niet beschikbaar was. Hierdoor deed Emiel ook veel ervaring op bij andere sportwedstrijden en evenementen. Ondertussen is hij vaak te vinden bij thuiswedstrijden van basketbalclub Gasterra Flames, volleybalclub Lycurgus en korfbalvereniging NIC. Publicaties in regionale en landelijke media zijn het resultaat.

Uiteindelijk heeft dit ertoe geleid dat hij sinds het seizoen 2011/2012 de huisfotograaf van SC Veendam is geworden. Hij verzorgde voor de club alle fotografie voor onder andere, de elftalfoto's, de clubpagina's in de krant, de nieuwsbrieven en de programmaboekjes. Aan deze vrijwillige bijdrage bij deze fantastische club is halverwege het seizoen 2012/2013 abrupt een einde gekomen. Op 25 maart 2013 is, in verband met aanhoudende financiële problemen, het fallisement aangevraagd door SC Veendam welke op 3 april 2013 onherroepelijk is geworden. SC Veendam waar Emiel naast huisfotograaf ook supporter was, is na 119 jaar niet meer....

Een andere grote hobby van Emiel is reizen. In de verschillende landen waar hij is geweest heeft hij geprobeerd alles op de gevoelige plaat vast te leggen. Interessante landen die bezocht zijn, zijn; Australië, Israël, Jordanië, Aruba, Curaçao, Egypte, Tanzania, Kenia, de westkust van de Verenigde Staten en Canada. In september 2012 is Emiel getrouwd met zijn Marian en ook toen is er een mooie (huwelijks)reis gemaakt naar de Malediven. Na een jaar van relatief rustige reisdrift, zijn Emiel en Marian met hun (ondertussen geboren) zoon Koen in 2014 naar IJsland geweest om dit schitterende en desolate land te ontdekken.

Ik hoop dat u een beeld heeft gekregen van mijn werk. Mocht u toch nog vragen hebben, schroom niet om via het contactformulier contact op te nemen.

Met hartelijke groet,

Emiel Ketelaar